Nederlandse tandarts overgeleverd aan Frankrijk

Je mag van geluk spreken als je in Frankrijk niet door de Haagse tandarts Mark van N. bent behandeld. Er zouden zo maar enkele gezonde tanden getrokken kunnen zijn. Of hij liet een mooi stukje van een instrument achter in je tandvlees.

Horrortandarts

In 2013 kwamen de horrorverhalen van de tandarts in het nieuws. Reden te meer voor een ex-patiënt van zijn voormalige praktijk in Den Haag om een boekje open te doen. Meerdere wortelkanaalbehandelingen zonder verdoving omdat de ontsteking is ‘overgeslagen’ naar andere kiezen. Niet bestaande gaatjes werden gevuld en als kers op de taart laat hij zijn handtekening achter door een vijltje in haar kaak te ‘vergeten’. Een echte horrorfilm die maar liefst 10.000 euro heeft gekost en drie kiezen.

Het mag dan ook niet vreemd zijn dat de 50-jarige man inmiddels bekend staat als de ‘horrortandarts’. In 2013 komt een Frans dorpje in het nieuws. Patiënten van de Nederlandse tandarts beschuldigen hem van het breken van kaken en het onterecht aanmeten van kunstgebitten.

Tandarts opgepakt in Canada

Enkele maanden later blijkt hij ook nog eens toe te geven dat hij zijn vrouw in 2006 heeft vermoord, nadat hij werd opgepakt in Canada. Het is zeer mogelijk dat hij deze bekentenis afgelegde om uitgeleverd te worden aan Nederland. Maar dat is niet het enige land dat de horrortandarts aan de tand wil voelen.

Uitlevering aan Frankrijk

Ook Frankrijk heeft om een uitlevering gevraagd aan de Nederlandse rechtbank omdat de tandarts daar gebitten zou hebben verwoest. De rechtbank in Amsterdam bepaalde vorige week dat de man aan Frankrijk overgeleverd mag worden.

Juridisch vertaalbureau

Wanneer een ander land een verzoek wil indienen tot uitlevering dan dienen de stukken in het algemeen in het Nederlands, Frans, Duits of Engels te zijn gesteld of vertaald. Het is dus van groot belang om een goed juridisch vertaalbureau in te schakelen bij dergelijke situaties.


Top