Juridische vertalingen binnen het ondernemingsrecht

Wat is het ondernemingsrecht?

Het ondernemingsrecht is een onderdeel van het privaatrecht en houdt zich voornamelijk bezig met bedrijven met winstoogmerk: de ondernemer. Kort gezegd, het is het rechtsgebied waarbinnen de vragen van (startende) ondernemers worden beantwoord.

Welke rechtsvorm kies je voor je bedrijf? Heb je algemene voorwaarden nodig, en zo ja moeten deze ook vertaald worden in de taal van het land waarbinnen je je diensten aanbiedt? Hoe beperk je als ondernemer aansprakelijkheden? Al dit soort vragen dienen beantwoord te worden binnen het ondernemingsrecht.

Ondernemen in het buitenland

Doe je zaken in het buitenland, dan moeten bepaalde kwesties die binnen het ondernemingsrecht aan bod komen in een andere taal worden vertaald. Denk hierbij aan leveringscontracten, oprichtingsstatuten en bijvoorbeeld de algemene voorwaarden.

Het vertalen van de kleine letters

Daarnaast gaat het in juridische teksten vaak om de kleine letters. Bij internationaal ondernemen zijn deze kleine letters meestal niet in het Nederlands geschreven. Om toch precies te weten waar je als ondernemer aan toe bent met je internationale zakenpartner, is het handig om ook de expertise van een juridische vertaalpartner in te zetten.

Juridische documenten vertalen

De vertalers van Buro Juridische Vertalers zijn gespecialiseerd in het vertalen van juridische documenten en het vertolken van juridische kwesties. Daarbij hebben ze niet alleen kennis van het Nederlands ondernemingsrecht, maar ook van de wetten en regels die gelden in het desbetreffende land.

Uitgebreid netwerk van juridische vertalers

Wij maken gebruik van een groot netwerk van vertalers zodat we voor vrijwel elke talencombinatie een ervaren en native speaker juridische vertaler kunnen inschakelen. Zo blijven ook de buitenlandse kleine letters begrijpelijk voor iedereen.

Veel vertaalde documenten binnen het ondernemingsrecht

Buro Juridische Vertalers vertaalt onder andere de volgende juridische documenten binnen het ondernemingsrecht:

  • Akten van oprichting/statutenwijziging voor besloten vennootschappen, naamloze vennootschappen en andere ondernemingsvormen
  • Akten van oprichting/statutenwijziging voor verenigingen en stichtingen
  • Akten van aandelenoverdracht
  • Certificeringen
  • Leveringscontracten
  • Algemene voorwaarden
  • Strategische plannen

 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Als je meer wilt weten over het laten vertalen van dergelijke juridische vertalingen door de ervaren vertalers van Buro Juridische Vertalers, neem dan contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte voor een vertaalopdracht aan.


Top