AVG: vertalen van de privacyverklaring en de verwerkersovereenkomst

De AVG is sinds 25 mei 2018 van kracht. Nog lang niet iedere organisatie heeft alle stappen doorlopen om volledig te kunnen voldoen aan de eisen die de AVG stelt. Een van die eisen is het hebben van een privacyverklaring en een verwerkersovereenkomst.

Privacyverklaring

Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt moet een privacyverklaring opstellen. In de privacyverklaring geven organisaties aan welke data ze verzamelen, met welk doel en hoe er met deze data wordt omgegaan. De wet stelt dat organisaties verplicht zijn hun klanten en bezoekers duidelijk te informeren over de verzamelde data en met welk doel. Heb je geen privacyverklaring? Dan mag je geen data verzamelen. Doe je dat toch, dan kan dat tot hoge boetes leiden.

Daarnaast dient de privacyverklaring, ook wel privacy statement genoemd in het Engels, eenvoudig te vinden zijn voor bezoekers. Zo kun je een link onderaan je website maken naar de privacyverklaring of je verwijst ernaar in het bestelproces.

Verwerkersovereenkomst

Waneer je je gegevensverwerking uitbesteedt aan een externe verwerker dienen de maatregelen in bestaande contracten met de verwerker toereikend te zijn. Dit betekent dat de overeengekomen maatregelen moeten voldoen aan de eisen die de AVG aan verwerkersovereenkomsten stelt. Is dit niet het geval, stel dan een verwerkersovereenkomst op.

Een verwerkersovereenkomst dien je af te sluiten met bijvoorbeeld de accountant die de administratie voor je organisatie regelt of de cloudaanbieder die data host op hun servers.

Verwerkersovereenkomst vertalen

Hoe zit het nou wanneer je je diensten en producten levert buiten Nederland? Of wanneer je gegevensverwerking wordt uitgevoerd door een buitenlandse partij? Verwerkers en klanten hebben recht op informatie in eenvoudige en duidelijke taal. Zorg er dus voor dat je een goede vertaling van de verwerkersovereenkomst of privacyverklaring hebt. Wij kunnen je helpen bij het vertalen van de privacyverklaring en de verwerkersovereenkomst zodat je ze kunt gebruiken in bijvoorbeeld Duitsland en Frankrijk.

Ruime ervaring met vertalen

Buro Juridische Vertalers heeft inmiddels ruime ervaring opgebouwd met het vertalen van privacyverklaringen en verwerkersovereenkomsten. Daarnaast hebben we een groot vertaalgeheugen opgebouwd met reeds vertaalde woorden en zinnen. Het voordeel hiervan is dat we snel kunnen werken en dat de kosten laag blijven.

De juridische kant

Een verwerkersovereenkomst is natuurlijk een juridisch document. Alle privacyverklaringen en verwerkersovereenkomsten worden door onze juridische vertalers vertaald naar elke gewenste taal. Van Engels naar Spaans en van Frans naar Duits. Uiteraard kunnen we ook documenten vertalen naar het Nederlands.

Wil je een vrijblijvende offerte aanvragen?

Offerte aanvragen

 • Een vrijblijvende offerte binnen 2 uur
  Wij werken uitsluitend voor bedrijven
 • (optioneel)
 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

  Top